Mobil växel

För många företag är en mobil lösning den första växellösning man skaffar sig, inte minst eftersom den enkelt aktiveras direkt hos företagets operatör.

Mobil växel

Mobil växel som fungerar med samtliga mobiloperatörer.

Med Solunos telefoni för företag och vår mobila växel är helt operatörsoberoende. Därför kan vi erbjuda en mobil växel som fungerar  med samtliga operatörer. Hos oss kan du därför börja jobba med en mobil växel och behålla din befintliga operatör, om du så vill. Långa bindningstider är alltså inte ett problem om du vill ha en mobil växel från Soluno. Vill du byta operatör hjälper vi dig självklart även med det. Du kan alltså komplettera med andra licenstyper eller byta operatör när behovet uppstår. Med vår företagstelefoni och med en mobil växel kan du byta, behålla eller blanda operatör så som passar ert företag bäst.


Välj vilket nummer som ska visas

I olika situationer kan du vilja visa olika nummer när du ringer ut. Ibland kanske du vill ringa ut från ett fastnätsnummer, ibland från ett gemensamt gruppnummer och ibland vill du att ditt mobilnummer ska synas när du ringer någon. Soluno erbjuder en funktion, i deras mobila växel, där du själv kan välja vilket nummer som ska visas när du ringer ut – fastnummer, mobilnummer eller växelnummer. Du kan också välja vilket nummer du vill bli nådd på, oavsett vart du befinner dig. Internt kan ni använda er av kortnummer. Och allt detta kan du alltså hantera, direkt i en mobil växel, i form av en app.

Om du inte har Soluno som mobiloperatör krävs det att du har ett så kallat MEX-abonnemang hos din mobiloperatör för att kunna välja vilket nummer du ska visa. Fördelen med den typen av abonnemang är att dina kolleger alltid ser att du sitter upptagen i telefon – även när du ringer ut från mobilen.


Jag går på lunch nu, men jag tar växeln i mobilen!

Med smarta och flexibla lösningar kan ni besvara samtal på både ett proffsigt och effektivt sätt. Oberoende om ni sitter inne på kontoret, är på språng eller jobbar hemifrån. En mobil växel ger er sann mobilitet, utan att göra avkall på funktioner eller kvalité.

Smart mobil växellösning ger dig koll på kollegerna…

Kommunicera effektivare på jobbet med en mobil växel i vår smarta app. Med Soluno mobilapp kan du enkelt se vilka som är tillgängliga, sitter i möte eller pratar i telefon. Allt direkt i mobilen. Direkt i dina mobila växel kan du själv ange en statushänvisning så att andra kan se om du är i möte, på semester eller lunch. I appen kopplar du olika samtal med en enkel knapptryckning och chattar med kollegerna, ser din samtalshistorik och mycket mer. Vi har också gjort det möjligt att ringa över Wi-Fi, så att ni kan minska kostnaderna vid utlandsresor. Appen fungerar med iOS, Windows och Android.


…och gör det enkelt att logga in och ut ur svarsgrupper

Du ser enkelt och överskådligt vilka svarsgrupper du är inloggad i och de du inte är med i. Som ansvarig för en grupp är det enkelt att lägga till eller ta bort deltagare vilket gör att ni alltid har koll på att era svarsgrupper är rätt bemannade vid olika belastningar. Vår mobilapp gör kommunikationen otroligt smidig samtidigt som du får den rörlighet du behöver i din arbetsdag.


Uppgradera till en fullfjädrad telefonväxel när som helst

En mobil växel är framför allt ett utmärkt verktyg när man är på språng och fortfarande vill vara tillgänglig i växeln. Men om man tillbringar större delen av dagen i telefonen och framför en dator kan en softphone eller en fast bordstelefon vara mer användarvänligt.

Genom att komplettera din mobila växel med våra andra licenstyper, Soluno Softphone och Soluno IP-telefon, har du alltid det mest optimala verktyget tillgängligt oavsett hur din arbetsdag ser ut.


5 snabba om mobil växel

-Ha med dig företagets växel oavsett vart du befinner dig
-Fungerar med samtliga mobiloperatörer
-Smarta appar på svenska ger användarvänlighet
-Perfekt insteg och tillräckligt för många företag
-Prisvärt