Soluno Företag

Soluno Företag

Om Telenor företag

Telenor grundades redan 1855, då som Norges telegrafverk. Under 1969 bytte de namn till Televerket och sitt nuvarande namn tog de 1994. Det var också då som företaget omstrukturerades till ett statligt ägt aktiebolag. Telenor hade monopol på privattelefonin i Norge ända fram till 1998.

Telenor ASA är ett telekommunikationsföretag baserat i Norge och är dessutom ett av landets största börsnoterade företag. Under 2014 hade de 35 000 personer och omsatte otroliga 106,540 miljarder norska kronor. Företaget är även aktivt i Sverige där de tillhandahåller tjänster som telefoni, digitalt-tv och bredband.

De Telenor företag vi svenskar känner igen inkluderar Glocalnet och bredbandsbolaget Bredbandsbolaget, genom vilka vi kan få tillgång till alla deras tjänster. Ett välkänt helägt dotterbolag till Telenor är Canal Digital som förser många svenskar med digital-tv. I Sverige har företaget sitt huvudkontor i Stockholm.


Om Telenors företagsabonnemang


Telenor har många generösa erbjudanden till företag. Bland annat finns det erbjudanden som inkluderar en mobiltelefon som exempelvis Iphone SE, iPhone 8 och Sony Xperia XZ2. Priset varierar beroende på hur stor surfmängd man väljer, upp till 100 GB/månad, och har oftast en bindningstid på 24 månader.

Telenor företag erbjuder också tjänsten Affärspaket EU. Med det paketet ringer man fritt inom företag världen över. Inom EU/ESS kan man även skicka MMS och SMS till samma pris som i Sverige och man kan även surfa inom samma område utan några som helst extra kostnader.

Som ny företagskund har man möjlighet att prova på sitt abonnemang i 30 dagar. Skulle man ångra sig inom den tiden kan man säga upp abonnemanget utan risk för extra kostnader. Utöver allt detta erbjuds även säker molnlagring på upp till 100 GB med Capture. Du kan lätt använda tjänsten via en app.


Telenor har många lösningar


Den som har ett företag, oavsett om det är ett stort eller litet, kan hitta flera lösningar för kommunikation hos Telenor. Det är möjligt att abonnera på anpassningsbara tjänster som växer med företaget som exempelvis molnväxeln. Tjänsten kan dessutom integreras med en redan existerande kundplacerad växel.

Kommunikation är centralt i företagande av idag. Uppkoppling till nätet, möjligheten att kunna använda SMS/MMS och att kunna ringa när, var och hur som helst är ett måste för nästan alla företag. Telenor har företagspaket som erbjuder effektiva lösningar för varje kommunikationspunkt och säljer dessutom hårdvara.

Den som behöver en nätuppkoppling kan satsa på ett mobilt nät eller på fiber via Telenor. Som tillägg till internettjänster finns också flera säkerhetsåtgärder som brandväggar och skydd mot överbelastningsattacker. Företag kan aktivera att inaktivera tillägg allt eftersom de växer och förändras. På så vis kan tjänsten alltid passa behoven.

5 snabba om Telenor Företag

-Flera företagslösningar såsom mobil växel, anslutningstjänster, mobilt internet
-Telenor är ett Norskt telekommunikationsföretag
-Telenor tillhandahåller tjänster genom exempelvis Telenor Sverige, Bredbandsbolaget och Glocalnet
-Beprövad operatör med starkt nät
-Alltid i framkant